Naudingosios („gerosios”) žarnyno bakterijos naudingos sveikatai, trukdo ligas sukeliančių („blogųjų”) bakterijų ir patogeninių grybelių augimui, pagerina mikrobų, gyvenančių mūsų žarnyne, balansą. Tūkstančius metų visame pasaulyje žmonės vartojo pieno produktus, kurie pagaminti veikiant šioms naudingoms bakterijoms (jogurtas, sūris, fermentuotas pienas). Tiek moksle, tiek liaudyje suprantamas teigiamas šio maisto poveikis sveikatai. GNLD naudingųjų bakterijų maisto papildas „Acidophilus Plus” apima veiksmingumą ir technologiją, garantuojančią, kad gyvų organizmų nesunaikins skrandžio rūgštis, ir jie pasieks žarnyną, ir suteiks penkis milijardus gyvų organizmų, galinčių palaikyti optimalią virškinamojo trakto veiklą.
Dėl naudingųjų bakterijų geras maistas tampa dar geresnis. Seniai, kai dar nebuvo įmanoma stebėti bakterijų per mikroskopą, šiuos smulkius mikroorganizmus žmonės naudodavo gamindami pieno produktus: sūrį, grietinę ir jogurtą. Fermentuotas pienas saugiai vartojamas jau tūkstančius metų. Tai įrodo Šumerų piešiniai ant sienų, datuojami 2500 pr. Kr. Jogurto vartojimas – tai daugelio ilgaamžių tautų maisto dalis, įskaitant Uralo kalnų gyventojus, kurių daugelis gyvena ilgiau kaip 100 metų! Pripažinus šiuos produktus kaip sveikos mitybos dalį, fermentuotų pieno produktų populiarumas išaugo. Šiandien jų galima įsigyti įvairiausių.
Daugelis žmonių žino, kas yra antibiotikai, kuriuos gydytojai skiria kovojant su daugeliu bakterijų, sukeliančių ligą. Antibiotikų priešingybė – kitos bakterijos, padedančios sveikatai, yra vadinamos probiotikais, (graikiškai reiškia „už gyvenimą”). Probiotikai yra gyvų mikrobų papildai, kurie teikia naudą žmogui, gerindami jo žarnyno balansą. Nors apie nuolatinį fermentuotų pieno produktų vartojimą sklandė tikro pagrindo neturinčių sveikatingumo teiginių, tik šiame amžiuje mokslininkai pradėjo suprasti, kaip šie produktai padeda sveikatai. 1908 m. Nobelio premijos laureatas mokslininkas Elie Metchnikoff iš Paryžiaus Pastero instituto pateikė pirmąjį įrodymą, jog mikroorganizmai gali būti susiję su fermentuotų pieno produktų naudingu poveikiu sveikatai. Pastebėjęs, kad bulgarų valstiečiai ilgai gyvena, Metchnikoffas įsitikino, kad jų sveikata ir ilgaamžiškumas susiję su mikrobais raugintame piene, kurį jie gausiai geria. Savo knygoje „Gyvenimo pratęsimas”, jis teigė, kad ligas, sukeltas bakterijų („blogųjų” bakterijų), galima išgydyti geriant daug bulgariško rūgpienio, kuriame yra naudingųjų („gerųjų”) bakterijų, vėliau pavadintų Lactobacillus bulgaricus. Šie organizmai yra grupės, vadinamos laktobakterijomis, dalis, ir gamina pieno rūgštį, kaip galutinį pieno fermentacijos produktą.