Žmonės šimtmečiais kentėjo nuo skorbuto XV-XVI a. skorbutas buvo taip plačiai paplitęs Europoje, jog gydytojai sakydavo, kad su juo susijusios visos ligos. Miestų gyventojai nederliaus metais ypač kentėdavo, nes trūkdavo šviežių maisto produktų. Pirmieji keliautojai ilgų kelionių jūra metu taip pat būdavo prastai maitinami. Metraščiuose pasakojama apie šimtus žmonių, žuvusių jūrose dėl skorbuto. Tik XVIII a. buvo pastebėtas skorbuto ir nevisavertės mitybos ryšys. 1753 m. škotų jūreivis gydytojas Džeimsas Lindas paskelbė savo eksperimentų rezultatus, parodydamas, kad apelsinai ir citrinos gali apsaugoti ar net išgydyti šią ligą. Jo tyrimai laikomi pirmaisiais moksliniais įrodymais, kurie pagrindžia mitybos ir sveikatos ryšį. Iki 1975 m. Britų Karališkajame laivyne kasdieniame jūreivių mitybos racione privalėjo būti po vieną unciją žaliųjų citrinų sulčių (iš čia kildinamas ir amerikiečių slenge atsiradęs žodis „limey” (tariama „laim”), reiškiantis anglų laivą).Pirmiesiems keliautojams parvežus bulvių iš Naujojo pasaulio į Europą, ir bulvėms tapus pagrindiniu europiečių maistu, išnyko ir skorbutas (bulvėse daug vitamino C). Liga grįždavo tik retkarčiais,nederliaus metais. Nežinoma maistinė medžiaga, kuri saugojo ar net išgydė lėtines ligas, galų gale 1920 m. buvo nustatyta ir pavadinta vitaminu C. 1933 m. jai buvo suteiktas askorbo rūgšties pavadinimas. Iki šiol vartojami abu pavadinimai.
Vitaminas C tirpsta vandenyje ir yra viena iš „trapiausių” maistinių medžiagų. Gaminant maistą įprastu būdu jis paprastai suyra. Mirkymas, pjaustymas, virimas garuose, kepimas ar virinimas – visa tai ardo šio svarbaus vitamino struktūrą. Produktus laikant parduotuvėje, šaldytuve ar spintelėje, juose taip pat mažėja vitamino C. Nuo derliaus surinkimo iki suvartojimo – kiekvieną valandą mažėja šios svarbios maistinės medžiagos kiekis produktuose.
Žmogaus organizmas negali pats pasigaminti vitamino C. Visiems gyvūnams jo reikia, tačiau tie, kurių organizmas negali šios maistinės medžiagos sintetinti, turi jos nuolat gauti maitindamiesi.Vitaminas C dalyvauja kolageno sintezėje. Kolagenas yra „ląstelių cementas”, kuris suriša mūsų ląsteles, suteikia struktūrą raumenims, kaulams ir kraujagyslių sistemai. Jis padeda turėti sveikus dantis, dantenas ir akis.
Daugelis mitybos specialistų mano, kad rekomenduojama vitamino C norma nepatenkina tikrųjų organizmo poreikių. Kai kuriems žmonėms reikalingas didesnis šio vitamino kiekis, nes gyvenimesusiduria su didesniu krūviu. Stresas ir rūkymas mažina šio svarbaus vitamino natūralias atsargas organizme. Žmonės, kurie nuolat patiria nedidelių sužalojimų, užsigauna (sportininkai, statybininkai ir t.t.), yra vieni iš tų, kuriems greičiausiai bus reikalingas papildomas vitamino C kiekis. Tiems, kuriuos darbe veikia toksinės medžiagos, taip pat reiktų papildyti mitybą vitaminu C. Be to, mes visi galėtume vartoti daugiau šios maistinės medžiagos, nes mūsų aplinka vis labiau teršiama. Mažo trūkumo galima nepastebėti daugelį metų, kol galų gale susiduriame su sveikatos problemomis. „GNLD Sustained Release Vitamin C” – tai koncentratas, pagamintas iš daugelio svarbių natūralių medžiagų, kuriose yra vitamino C. Taip pat papilde naudojami du turtingi askorbo rūgšties šaltiniai: erškėtuogės ir malpigijos vaisiai.
Palaipsnio išskyrimo metodas, kuris leidžia nuolat tiekti vitaminą C, išlaiko pastovų šio vitamino lygį organizme 6–8 valandas.